Biscotti
Att baka Biscotti är inte alls svårt. Jag har hållt mig till ett grund recept och sedan lagt till det jag själv tycker om, såsom kryddor och citronskal. Ta tex choklad eller byt ut till andra nötter ni tycker om.
Dessa kakorna var enligt min dotter "skitgoá!"
Biscotti
- 150 g mandlar
- 100 g rumsvarmt Smör
- 3 dl strösocker
- 3 st ägg
- 7 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk kardemumma
- 2 tsk kanel
- Rivet skal från en citron
Sätt ugnen på 200°C. Hacka mandel grovt. Rör smör och socker poröst med elvispens vispar. Tillsätt ägg, ett i taget under
tiden du vispar. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kryddor, citronskal och
mandel och rör ner det i smeten. Vispa på lägsta hastighet tills allt är
blandat, inte längre. Tag upp degen på mjölad köksbänk och rulla den
till två längder som är lika långa som plåten. Lägg dem på en plåt med
bakplåtspapper. Baka längderna i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
Ta
ut plåten. Sänk värmen till 120°C. Låt längderna svalna lite och skär
dem sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten med
snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 minuter eller tills de är
torra.
Mumma!
SvaraRaderaNär vi säljer lavendel, brukar vi stoppa med ett recept på lavendelskorpor eller lavendeldrömmar. Uppskattat.
SvaraRaderaDet smakar verkligen SOMMAR!!